Advent Wass Alberttel Majosházán

Wass Albert életét 1924-ben gyermekként egy öreg pásztor mentette meg, aki a Teremtőbe vetett mindenek feletti bizalmat közvetítette Albi gróf felé. A felnőtt sors is megpróbáltatásai idején újból és újból megerősítette az írót, hogy feladata van a magyarság érdekében, amit teljesítenie kell. 1944 őszén D. Veress Lajos tábornok Erdély igazságának a nagyvilág előtti képviseletével bízta őt meg. Nem pusztán a maga és családja életét mentette, hanem „feladattal ment” Nyugatra, majd Amerikába, hogy a szétszaggattatott magyarságért szóval, tettel, regényekkel továbbküzdjön.

1964-ben amerikai felesége segített küzdelmeinek új távlatot adni. Angolul, angol könyvekkel kell eloszlatnia a Kárpát-medencei utódállamok történelmi hazugságait, magyarságra kent rágalmait, az amerikai egyetemeken és az amerikai politikusok körében.

Mikor „pályájátát megfutotta, csatáit megharcolta”: belső késztetésre megírta Hagyaték című történet-fűzérét, amelyben bölcsesség és istenhit, ősi magyar hitvilág és keresztény vallásosság eligazító tanításai tette közzé.
A falu gyülekezete meghatottan és nagy szeretettel hallgatta végig a megemlékezést, amelyet Szutor Ágnes csángó és mezőségi népdalokkal egészített ki. A templomi előadást estébe nyúló szeretetvendégség követte, adventhez illő meghitt beszélgetésekkel.

Minden vélemény számít!