Wass Albert-díjak másodszor

Wass Albert-díjak másodszor

„Az elmúlt évben is nőtt a Wass Albertet támogatók tábora, de az őtdühvel támadóké is. Minden tisztelőjének feladata kell, hogy legyenmunkálkodni azon, hogy minél többen álljanak az írófejedelem mellé ajelenleg közömbösek közül!” – nyitotta meg 2005. január 19-én 16-órakorTurcsány Péter a Kráter Műhely Egyesület elnöke a 2005-évi WassAlbert-díjátadó ünnepséget a Kráter Könyvesházban (VII. Bp. Rákóczi út.8/a.). Az elismeréseket az erdélyi író életművének feltárásában ésmegismertetésében kiemelkedő szerepet vállalók kapták, név szerint:Balázs Ildikó egyetemi adjunktus, újságíró, műfordító; Csabai Jánosszínész-rendező; Kondor Katalin újságíró, a Magyar Rádió elnöke;dr.Koncz Gábor a Magyar Kultúra Alapítvány elnöke; dr.Seres Zsuzsaszociológus, történelemtanár.
  A díjazottak személyes élményük egy részét osztották meg a díjátvételekor, Wass Albertről és műveiről, a nagyszámú közönséggel, és asajtó képviselőivel.
 A Kráter Műhely Egyesület tevékenységét dr.Koncz Gábor IllyésGyula szavaival méltatta: „A hazugságból hámozni ki az igazságot, abeszennyezettség mögött megmutatni a tisztaságot – van ennél vonzóbbírói feladat?” (Illyés Gyula: „Tiszták” című drámájának ajánlásából.).
 Dr. Seres Zsuzsa és dr. Koncz Gábor a díjjal együtt járópénzjutalmukat a helyszínen felajánlották egy csángó diák tanulmányiösztöndíjára, amely összeget a Kráter Műhely Egyesület megduplázvatovábbít a Magyar Kultúra Alapítvány részére.

Minden vélemény számít!