Az éjszaka leple alatt rongálták meg a kiskunfélegyházi Wass Albert-szobrot

Megdöbbenve tapasztalta a Szent István templom vasárnapi misére érkező közössége, hogy a templom előtti téren augusztus 19-én felavatott Wass Albert-mellszobrot az éjszaka folyamán fekete festékkel öntötte le ismeretlen tettes.
Az okozott kár mértékét nem tudjuk megítélni, a szobor alkotója, Kocsis László kőszobrász–kőfaragó hétfőn fogja felállványozni és megvizsgálni a kár mértékét. Bízunk benne, hogy sikerül megmenteni a szobrot – írja levelében Kollár László, kiskunfélegyházi jobbikos önkormányzati képviselő.
A szobor létrehozásának híre izgalomba hozta az ellenlábas oldalt, az MSZP és a DK emberei, kik a toleranciájukról „híresek", folyamatosan nemtetszésüknek adtak hangot. Arra viszont nem számítottunk – írja a képviselő -, hogy köztünk élnek olyan dánielpéterek, akik aktívan tanítómesterük nyomdokaiba lépnek.Kollár László felszólítja Horváth Tamást és Tancsa Jánost, hogy határolódjanak el a szobor rongálóitól, mivel ők voltak a hangadók mind a Facebookon, mind a városi sajtóban elindított hisztériának, a rágalmazó, valótlan állításokat megfogalmazó közleményeknek.
A Kráter Műhely Egyesület osztja a város képviselőjének felszólítását és szívesen látná az elkövetők önfeljelentő memorandumát, álljanak ki tetteikért és feleljenek meg a Bíróság előtt!
(Kráter Press)

Minden vélemény számít!