Wass Albert-szobrot készíttet a Baranya-megyei város!

Wass Albert-szobrot készíttet a Baranya-megyei város!
Harkány értelmisége egy emberként állt ki Wass Albert emléke mellett
2004 október 13-án este Turcsány Péter Kölcsey-díjas író, a Kráter Műhely Egyesület elnöke ezt a Honfoglalás óta lakott, borászatáról és fürdőjéről híres települést választotta a Wass Albert élete – Töretlen hittel ember és magyar című sajtótörténeti kötet első bemutatásának színhelyéül.
A Művelődési ház hálás közönsége több órán át hallgatta a nagy erdélyi író életművéről és emlékéről szóló előadást. Utána kérdések kérdés hátán hangzottak el a 90 évet megélt író sorsával kapcsolatban, s a válaszok és a felolvasott Wass Albert-költemények lassan-lassan tiszteletteljes ünneppé tették a szép összejövetelt.
Befejezésül Harkány 14 éven át változatlanul megválasztott polgármestere, Bédy István felajánlást tett arra, hogy helyben sétányt neveznek el a xx. századi magyarság írófejedelméről, s azt is bejelentette, felkértek már egy pécsi szobrászművészt az író egészalakos köztéri szobrának elkészítésére.
A fiatalság képviseletében Barkó Béla jelentette be, hogy 2005 januárjában a Jobbik Baranya megyei szervezete Wass Albert Szavalóversenyt készít elő a helybéli és környező települések diákjai számára. Turcsány Péter hangsúlyozta, hogy a Kráter Műhely Egyesület mindkét utóbbi kezdeményezést nemcsak erkölcsileg, de anyagilag is támogatni fogja.

Minden vélemény számít!