Szeley Gábor: „Isten kenyere”

Szeley Gábor: „Isten kenyere”
Wass Albert élete és Wass Albert utóélete című könyvek sajtóbemutatója

„A nagy emberek nagy vihart kavarnak”, kezdte sajtótájékoztatóval egybekötött könyvbemutatóját Turcsány Péter Kölcsey-díjas író, költő a Kráter Könyvesház Wass Albert Termében (Budapest, Rákóczi út 8/a.) 2004. november 10-én. Előadásának kezdetén kiemelte, hogy Wass Alberta szellemóriás, életében is sokak számára megemészthetetlenül nagyegyéniség volt, aki még halála után is viharokat kavar munkáival,emlékével és szellemi hagyatékával. A szerző, mint mondta:anyaggyűjtőként, szerkesztőként, összeállítóként, segítőtársaivalegyütt csak egyet tehet, pontosan és aprólékosan gyűjtheti össze aművet, amit a melléjük lépőknek vagy az utánuk jövő generációnakszeretne adni.
A Wass Albert Utóélete című kötetetfényképek illusztrálják, bár a szerző kiemelte, hogy a könyv nem egyteljes dokumentum, hiszen azokból az újságcikkekből, amelyekbentámadólag léptek fel Wass Alberttel szemben csak annyi kerülta kötetbe, amely megmutatja az olvasótábornak, hogy az írófejedelemneknemcsak életében, de halála után is harcolnia kell, kellett igazáért.
A rendezvényt Kálmánfi Anita 15 éves tanuló, a Wass Albert szavalóverseny győztese Wass Albert: Az otthon facímű versével zárta, mely a hallgatóság őszinte elismerését váltottaki. A sajtóbemutató végén az újságírók és a jelenlévők tették felkérdéseiket a könyv szerzőjének. Sem az előadó, sem a kérdezők nemkezelték tabuként azt, hogy Wass Albert tisztelete immár többországhatáron is átível.

Minden vélemény számít!