Kráter a családért – Könyvheti ajánló a Polgárok Házában

A Polgárok Házában mutattuk be Wass Albertmesesorozatának könyveit és az Ünnepi Könyvhétre megjelenő legújabbköteteinket, 2006. június 2-án pénteken délután. Turcsány Péter, a KMEelnöke és Szutor Ágnes a Kráter Kiadó kereskedelmi vezetője beszámoltakamerikai útjukról és Wass Albert astori házán elhelyezett emléktáblaavatásáról. Elmondták, hogy értékes és eredményes kutatómunkátfolytattak Floridában Wass Albert utolsó évtizedeiről. A barátok,ismerősök visszaemlékezéseiből riportok, interjúk készültek, és számosértékes tárgyi emlékkel érkezett haza a tábla avató csapat, gyarapítvaezzel a Kráter Könyvesház Wass Albert Emléktermét.
Számba vettük az életmű legjelesebb darabjait, és azok utóéletét,színpadi előadásait is. Az író most megjelenő, Az erdélyinépművészetről írott könyve az életmű legújabb darabja, az ÜnnepiKönyvhétre jelenik meg.
Miután megemlítettük a Könyvhét újdonságait is, Szentpéteri Eszter aHír Televízió bemondója Wass Albert meséiből olvasott fel néhányrészletet, hogy az együtt töltött este még emlékezetesebb legyen.

Minden vélemény számít!