TF-esték – Kráter könyvbemutató a Magyar Művészeti Akadémián

TF-esték – Kráter könyvbemutató a Magyar Művészeti Akadémián

Egy rendhagyó TF este címen 2004. december 8-án a Schulek Ágoston ésfelesége által 11 éve életre hívott, máig tartó TF esték sorozatelőadásainak első csokrát összegyűjtő kötet bemutatására került sor,Makovecz Imre „sasfészkében”, a Magyar Művészeti Akadémián (Bp. III.Kecske u.25).
Az estet, a könyvet megjelentető Kráter MűhelyEgyesület és Könyvkiadó nevében Turcsány Péter elnök, kiadóvezetőnyitotta meg. Már a megnyitón felvetette az egész estén végighullámzótémát, a népszavazás eredménytelenségét. „Ünnepelni terveztünk ittösszegyűlni, de nemzeti gyásznap lett december 5-e. A kudarc azonbannem szabad, hogy kedvünk szegje, mert csüggedésünk örömmel tölti elazoknak a „holtukban is elátkozottaknak” a szívét, akiknek közel 60éves munkájának „gyümölcse” ért be ezen a napon. Bíztatásképpen mondta,hogy amit a demokrácia fegyverével nem tudtunk elérni, azt szellemiszabadság harcunkkal kell kivívni!
Ez a gondolat indította meg a jelenlevő előadókat arra, hogy elmondjáka véleményeiket, érzéseiket a nemzeti oldal felelősségéről,önvizsgálatának fontosságáról, megújulásának lehetőségeiről, a TF estéktükrében. A kötetben szereplő előadók közül jelen voltak: CsászárAngéla, Dr. Csókay András, Fekete György, Für Lajos, Makovecz Imre,Pálfiné Czine Erzsébet, Schmitt Pálné, Szokolay Sándor.

Írta : Baboss Botond

Minden vélemény számít!