Gyűjtés a Wass Albert Terem részére

Gyűjtés a Wass Albert Terem részére

A Kráter Műhely Egyesület fölhívása

Tisztelt honfitársunk, mind akik egyek vagyunk a nemzetben!
Bizonyára már hallott rólunk, a Kráter Műhely Egyesületről: mi jelentetjük meg Magyarországon Wass Albert Életműve sorozatot. Megfeszített és keserves munkával sikerült eddig 32 kötetét kiadnunk, a borítókon gyönyörű erdélyi tájakkal. Nagyon nehéz az eredeti, Wass Albert által is jóváhagyott kéziratokat beszereznünk, mivel sajnos Wass Albert fiaitól segítséget idáig nem kaptunk. (Pl. hiába keressük az "Istvánka" vagy a "Voltam" c. könyveket, nem találjuk sehol.)
Most egy újabb nagy fába vágtuk a fejszénket: a Kráter Könyvesházunkban néhány hét múlva meg szeretnénk nyitni a Wass Albert Termet, ehhez gyűjtünk most anyagokat. Szeretnénk minél több, Wass Alberttól az utókorra maradt tárgyakat, levelezést, fényképeket stb. összegyűjteni és mint kiállítási tárgyakat az érdeklődőknek bemutatni.
Élete nagy részében Wass Albert fizikailag nagyon távol élt nemzetétől, de most, a halála után mégis közel került a magyar szívekhez s ez nem kis részben a mi munkánknak is köszönhető. Szeretnénk, ha az Amerikában őt körülvevő emberekkel való kapcsolatait, tárgyi világát is egy kicsit megismertethetnénk a magyar olvasókkal, mert nagyon keveset tudunk róla, mint magánemberről.
Kérem, segítsen bennünket abban, hogy szándékunk minél magasabb színvonalon valósulhasson meg. Hálásak lennénk, ha nagybecsű ajándékával hozzá tudna járulni ahhoz, hogy a közeljövőben megnyíló Kráter Könyvesház Wass Albert Termében az érdeklődők megcsodálhatnák, milyen miliő vette körül íróóriásunkat, amikor élt és alkotott.
Remélem, hogy kérésem megértésre talál, s nagylelkű adományában majd egész nemzetünk gyönyörködhet. Kérem, segítsen abban is, hogy kikhez fordulhatnánk még ezzel a kéréssel.
Reménységgel és bizakodással teli szívvel kérem bölcs segítségét!

Pomáz, 2004. február 10.
Kráter Könyvesház Wass Albert Terem
Budapest VII. Rákóczi út 8/a Belső udvar Telefon: 266-3153
Info@krater.hu

Minden vélemény számít!