Orbán Viktor egy fontos mondatáról (reflexió Elek István írására)

„56 a magyarokbefejezetlen története volt egészen 2010-ig”

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Elek Istvánáltal inkriminált mondata érzelmileg is, logikailag is alátámasztható.

Hol volt független megállapodás ahíres Kerekasztal döntéseiben, amikor a döntő politikai és társadalmi kérdéseknagy részét 2/3-os törvényhozáshoz kötötték?

Hol volt független kormány ésország 1990 nyárvégén, a helyhatósági választások előtt, amikor Antall Miniszterelnöknem beszélhetett a TV-ben?!

Hol volt ’90–94 között független,szabad demokrácia, amikor a régi bolsi és új sajtó-hatalmak a hatalmiberendezkedés 80 %-át kezükben tartották,:? – ld. ifj Fekete Gyula korabelielemzését.

Hogy lehetett volnarendszerváltoztató hatalom ’98 és 2002 között a kormány kezében, ha még aSajtótörvényhez sem tudott döntéshozáshoz alkalmas 66 %-ot biztosítani?

Igen: most 2010-ben magam is – függetlenül Orbán Miniszterelnök beszédétől – együtt az ünneplőkkel azt érezhettem,hogy EZÉRT volt 1948, ezért volt 1956: a valódi VÁLTOZTATÁS reménye járta ésjárja még ma is át az emberek szívét, s ehhez kell "a szellemnapvilága", amely DÖNTÉSHOZÓKÉNT kéri számon eltékozolt évtizedeinket,beleértve az utóbbi 20 esztendő megátalkodott tékozlásait is… s erre mostfelhatalmazása van a Magyar Kormánynak és a Magyar Képviselőháznak.

Ezért lehettek kissé mámorosok,és mégis igazak Miniszterelnök Úr gondolatai.

Köszönöm István, hogy sajnálatoselégedetlenkedésed kihozta belőlem válaszom érveit.

Egyébként magam már az 1970-esévekben ünnepeltem és írtam beszédek mellett verseket is október 23-án, HalottLázadóink akkor még fekete betűs Ünnepén pl. Halott lázadók ünnepén, Őrültekországa, majd 1988-ban: Mi így emlékezünk című verset vízágyúkkalszemben a Batthyány-mécsesnél stb.

(Ld. Elek István: Amiben Orbán Viktornak nincsigaza, hvg.hu)

Leave a Reply