A Kráter Műhely Egyesület elégtételt fog kérni a Wass Albert olvasótáborát megbontó lelkésznőtől

A Kráter Műhely Egyesület jogi szakértők bevonásával  tekintiát az erkölcsi és üzleti jó hír megsértése elleni elégtétel megfelelőformáit a Magyarországon annak idején házasságtörést okozó,„kényszer-emigráns” amerikai lelkésznő két éve tartó,szándékos hazugságokon alapuló rágalomhadjáratával kapcsolatban,mellyel félrevezeti mindazokat, akik Wass Albert szellemében kívánjákélni életüket és tervezni a magyar jövőt.
A lelkésznő nem misszióból került Amerikába, hanem mert későbbi lelkészférje családjába beférkőzött, és visszaélt segédlelkészihelyzetével, s így több éven át házasságtörésre késztette a háromgyermekes apát és emiatt veszélyeztette annak református reverendáját.Rossz híre miatt a saját lelkészi és teológiai karrierje is kétségessévált.
A lelkésznő egyébként Jókai Anna – címével is sokat eláruló regényének – modellszereplője volt a Vörös és vörös című regényben.
A lelkésznő a kommunizmusra emlékeztető „politikai agitkák” förtelmesstílusában kíván éket verni a magyarországi, az erdélyi és az emigránsmagyarság Wass Albertet tisztelő olvasótáborában.
A lelkésznő ajnározza az író életében a Wass Albert életművel mitsem törődő Wass-fiúk működését, és légből kapott vádakkalilleti az 1993-óta a cenzúrázatlan Wass-életművet hittel,szorgalommal és hatásosan képviselő Szász (Zas) Lórántot és a KráterMűhely Egyesületet.
Wass Albert olvasótábora egységes volt és egységes marad, bármilyenmegosztó tényezők kívánják is elérni ennek az ellenkezőjét.
 
A Kráter-press nyilatkozata

Leave a Reply