Kosáryné Réz Lola - Babakanál

Kosáryné Réz Lola – Babakanál

2600 Ft

Mesepolc sorozat (a 6-10 éves korosztálynak)

Termékleírás

>Betekintés a könyvbe<

A életszerű, de a mesés Besztercebányai környékre, a szerzőnő gyerekkorába kalauzoló könyvben már az első lapokon megelevenednek a babaházikó lakói, sőt a gyermekhez oly közeli állatvilág hősei és anti-hősei.
Születésnapra készül a kis Icuka és családja, de egy záporos éjszakán váratlanul eltűnik a babaház egyetlen babakanala, a kis Icuka Genovéva babájának kedvenc evőeszköze. Genovéva baba éjszakai útra indul a szolgálatkész Smirgli kutyával. Már első éjszakájuk viszontagságos és meglepetésekkel teli, találkoznak az erdő művészházaspárjával, a tücskökkel, kik minden erdei történetet megverselnek, így az elveszett babakanál viszontagságos történetét is. Találkoznak Tobzosssal, a kopott óbester bábuval és szolgájával a Kisnyúllal is, de a történetben színre lép a rosszindulatú Ergó-morgó vigyorgó varázsló és szolgálóhada: a görény, a róka és a farkas is.
Másnap éjszaka Genovéva és Smirgli kutya ismét elindul visszaszerezni a babakanalat. Óriási csata kerekedik az elveszett, majd a Varázsló által Tobzostól elrabolt ezüstkanál visszaszerzése érdekében! Genovéva egy nagy konyhai fakanállal érkezik a csatázó harcosok közé, ahol segít legyőzni Ergó-morgó-vigyorgó csapatát, sőt ennek odujából elő is kerül a babakanál, a teljes készlet darabjaival együtt, amit jóval korábban rabolt el Tobzostól a varázsló és szolgahada.
Genovéva és Tobzos örömükben már-már házasságra gondolnak, de mindkettő kötelességét teljesíti: egyik hazamegy a születésnapos házba, sőt Nyuszi szolgálót is magával viszi ajándékként, másik pedig nekiindul régi gazdáit megkeresni, hogy átadja nekik a visszaszezett babakanál-készlet darabjait.
A születésnapi házban nagy a készülődés, örülnek a megkerült kanálkának, de fokozódik az öröm, mikor – ismét Smirgli kuya közbenjárása nyomán – Icuka szülei séta közben találkoznak a vándorlásnak indult Tobzossal, aki – mint megtudjuk – hajdani gyerekszobájában még Gyurka névre hallgatott. Nemcsak az elveszettnek hitt teljes babaevőkészlet, hanem Gyurka óbester is visszatért a családhoz, s egyúttal – a születésnapos Icuka nagy örömére – Genovéra is párjára lelt e szép vasárnapon.

Mühlbeck Károlynak a két világháború között három kiadást megért kötet első kiadáshoz készített rajzai felejthetetlen munkák, a történet nagyszerű érzékkel megrajzolt vonalvezetését mesteri módon erősíti fel és teszi még erősebb élménnyé a gyerekek számára. (Kötetünk 200 %-os nagyítással hangsúlyozza a társművész munkáit.)

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Kosáryné Réz Lola – Babakanál” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.