Turcsány Péter visszautasítja Cz. Wass Huba rágalmait

Turcsány Péter visszautasítja Cz. Wass Huba rágalmait

Tisztelt Szerkesztőség! Tisztelt Olvasóközönség!

    Visszautasítom a 2004. december 16-án a NemzetiHírlevélen közzétett Mit szólna hozzá Wass Albert? című írásszemélyemre, Turcsány Péterre és az általam vezetett Kráter MűhelyEgyesületre vonatkozó többrendbeli valótlanságait, hamis állításait, sfigyelmeztetem a cikk íróját (és fordítóját) hogy félrevezető állításaimessze kimerítik a nyerészkedési célból történő rosszhír-keltés és nagynyilvánosság előtti rágalmazás (dezinformálás) erkölcsileg mélyenelítélendő cselekedetét.
A valótlanságokból most csak annyit:
    1. A Kráter M. E. nem volt soha szerződésesviszonyban a Cz. Wass Alapítvánnyal, így hát nem is tartozik semmilyenjogdíjjal, ezt a kérdést a Wass Albert Kiadói jogaival rendelkező Szász(Zas) Lóránttal kell nekik rendezni és nem velünk!
    2. A Honlap olvasói számára hozzáférhetővé tesszük aKráter által támogatott határon túli és magyarországi intézmények ésrendezvények 2003-as és 2004-es részletes kimutatását (összesítve 1.8és 1.9 milliós összeget). Vajon mikor és hol hozta ill. hozzanyilvánosságra a fenti cikk írója a Mentor kiadó nyereségéből származóösszegek karitatív listáját? (Sic.)
    3. A több éve tartó kiadásjogi perrel kapcsolatbanWass Albert fia a következőt állította: „A könyvek kiadásának jogábannem az igazságszolgáltatás dolga dönteni.” – ehhez nincs mithozzátennem. Bár ki tudja? Mint Gyurcsány az autonómia fogalmát, lehet,hogy a tábornok (és magyar fordítója) még ezt az állítását is ki tudjamagyarázni?!)
    Részletes válaszomat egy későbbi időpontban küldöm meg a Nemzeti Hírlevél kedves olvasói számára.
Ugyanakkor a Nemzeti Hírlevél Szerkesztőségét kérem, a – hallgattassékmeg a másik fél – alapelvre hivatkozva, hogy a legközelebbi időn belüla ránk nézve igencsak sérelmes szöveg nyilvánosságra hozatalávalmegegyező módon, közöljék Wass Albert velünk van című írásomat, amelyetegy hasonló témájú írással kapcsolatban tettem közzé a www.krater.huhonlapunkon.

    A szerkesztőket és az olvasókat tisztelettel üdvözli:

Turcsány Péter, Kölcsey-díjas költő, műfordító és szerkesztő,
a Kráter Műhely Egyesület elnöke

P. S.:
Tisztelt Szerkesztőség!
Várom válaszukat, az együttműködés tisztes reményében.

Minden vélemény számít!