Különleges fotóalbum Pomázról és Árpád vezér letelepülésének tájáról

A kötet borítójaEgy album, mely a Pilisről mesél és mutat. Egy album, mely a Pilis múltjáról és jelenéről mesél és mutat. Egy album, mely a szűkebb Pilis településeinek történetét meséli el és mutatja be. Egy polifon album, mely: emléket állít a Pilisnek, szűkebben Pomáznak és környékének, tágabb értelemben az egész régiónak, a Dera-pataktól föl, egészen Dobogókőig.
A műfajában is különleges könyv (próza, fotó, vers) kultúr- és helytörténeti kirándulásra invitálja olvasóit, a klasszikus képes albumokhoz képest a jelen kötet történelmi perspektívájának íve is teljes: a több ezer éve lakott Pilis-vidék nem csak Dobogókőről és a Holdvilág-árokról szól csupán, nem csak a honfoglalók és a pálosok kedvelt vidéke volt csak: már a kelták is megfordultak itt hajdanán, a rómaiakról nem is beszélve! A történelem viharai megtépázták a vidéket és lakosságát, de a török dúlást követően Pomáz és az egész Dera-vidék újjáépült, a betelepülők révén kialakult a Pilis településeinek sokszínűsége: ez az évszázadokra visszanyúló esemény meghatározta e történelmi régió mai arcát: Pomáz, Csobánka vagy Pilisszentkereszt egyformán büszke többnemzetiségű múltjára.
A kötet majd 200 fotója  a régió teljes bemutatását szolgálja, miközben  az első Pomáz-album is, hiszen a város és környéke valamennyi híres épületét, emlékhelyét, kegy- és szenthelyét is bemutatja. A kötethez Vicsi László, Pomáz  polgármestere írt személyes hangú előszót.(Kráter Műhely Egyesület, Pomáz. Ár: 2000 Ft. Terjedelem: 116 oldal.)

Megrendelőlap letölthető itt.

Online megrendelés itt.

Minden vélemény számít!