Egyéb kategória bejegyzései

Koszorúmegváltás

Turcsány Péter kiadóvezetőnk temetése után sokan érdeklődtek, milyen számlaszámon van lehetőség koszorú- vagy csokormegváltásra a Kráter Műhely Egyesület  javára. Ezért most újra közöljük a számlaszámot: 10200885-32611094.

Barcsa Dániel – Székelyföldi szerelem (e-könyv) 900 Ft

A romantikus történelmi beszély forrása a Minden poklokon keresztül – Jókai Mór egy kevéssé ismert regénye. Ám Jókai óta sok minden változott: más lett az irodalmi ízlés, más az írói hozzáállás. Ebben a regényben a romantikus hősöket némi elnéző distanciával, s emiatt sok-sok iróniával ábrázolják, mert írás közben óhatatlanul beszüremlik a készülő sorok közé kiábrándult és cinikus korunk szemlélete és hangulata.

Baecsa-emailkötet Tovább olvasom… →

Támogasson adója 1 százalékával

Adója 1%-val kérjük, segítse munkánkat !
adószámunk: 19667348-2-13

A Kráter Műhely Egyesület 25 éve szolgálja a magyar kultúrát: Wass Albert és Kosáryné Réz Lola életműve mellett Németh László, Gyurkovics Tibor és más kortársak munkáit jelenteti meg. Kulturális központunk, a belvárosi Wass Albert Terem. Lapunk a PoLíSz, a kárpát-medencei közügyek irodalmi fóruma, és a mai magyar irodalom önálló és nagyhatású műhelye.

Alapszabályunk értelmében a magyarországi kistelepülések, és a határon túli szórványtelepülések művelődésének támogatói vagyunk. Szépirodalmi díjakkal és a Kárpát-medencei Keresztkötődések Konferenciák megrendezésével segítjük a kortárs magyar kultúrát.

Profilunkká tettük a gyermekirodalom, a gyerek képeskönyvek és hangoskönyvek megjelentetését, különös tekintettel az általános olvasáskultúra és a nemzeti szellemű vizuális kultúra népszerűsítésére. A “Ki népei vagytok?” ifjúsági táborunk a határon túli fiatalok történelmi ismereteit gyarapítja, erősítve bennük a magyar nemzethez tartozás tudatát.

Részlet Alapszabályunkból: (3.5. pont) “Az egyesület céljai megfelelnek a Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. tv. 28. §. c.) pontja 4./ nevelés és oktatás, képességfejlesztés 5./ kulturális tevékenység 6./ kulturális örökség megóvása 13./ a magyarországi nemzetiségek és a határon túli magyar nemzetiség fokozott megsegítése megnevezésű alpontjaiba foglaltaknak.”

1_2013.jpg

A Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó 1%-áról ide kattintva kinyomtatható.